Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Debata Kassaya a Hríba. Najdôležitejšie je skoncovať s postojom „postarajte sa o nás“

.štefan Kassay .spoločnosť ..štefan hríb

Štefan Kassay je podnikateľ a vedec, ktorý robil aj novinára. V rozhovore so Štefanom Hríbom sa bavia o  vede či školstve, ale aj o  tom, čo znamená byť úspešný.

Debata Kassaya a Hríba. Najdôležitejšie je skoncovať s postojom „postarajte sa o nás“ I.D.C. HOLDING Štefan Kassay v rozhovore so Štefanom Hríbom o vede, jeho novinárskych začiatkoch a úspechu.

začnem zostra. Bojíte sa niečoho?

Nie.

čoho sa ľudia boja?

Smrti, neúspechu. Toho, že nebudú uznávaní, že nemajú hodnotu. Všeličoho sa boja.

čo  je to slovo „úspech“? Ja ho nepoznám.

Vy nepoznáte úspech? Bežne sa má za to, že úspešný človek je ten, ktorý prerazil nejakým spôsobom. Je známy alebo je bohatý, alebo je vplyvný.

úspech, ako ho chápe väčšina ľudí, je potrebný, aby sme napredovali. Vy osobne sa na čo zameriavate?

Ja robím od 90. roku novinára. Vyštudoval som elektrotechniku, jadrovú fyziku a  potom som robil na sup­ravodivosti v  Slovenskej akadémii vied. Ale keď padol komunizmus, tak som sa popozeral okolo seba, že čo by som tak robil a  zistil som, že v  médiách je strašne málo kvality a  normálnych názorov, a  tak som začal byť novinárom. Začal som najprv v  Slobodnej Európe, potom v  Lidových novinách a  postupom času ma zo Slovenskej televízie oslovili, či by som neurobil nejakú diskusiu, tak vtedy som začal robiť diskusiu Pod lampou a  popritom sme začali robiť v  takom týždenníku, ktorý sa volal Domino fórum a  ten keď zanikol, tak som založil týždenník „.týždeň“, čiže moja profesionálna práca je písať, diskutovať a  robiť v  médiách.

 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite