Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bilčík zo strany Spolu: Pomoc v rámci EÚ je síce menej viditeľná, no rieši viaceré potreby krajín zároveň

.vladimír Bilčík .spoločnosť .neparlamentná alternatíva

Počas prvých týždňov pandémie, keď sme aj na Slovensku pociťovali nedostatok zdravotníckeho materiálu, populisti a dezinformátori u nás hlásali správy o tom, ako nás pomoc z Číny i z Ruska chráni pred šíriacim sa vírusom, pričom Európska únia nič nerobí.

Bilčík zo strany Spolu: Pomoc v rámci EÚ je síce menej viditeľná, no rieši viaceré potreby krajín zároveň SITA/Branislav Bibel

nebola to pravda, no ľudia týmto správam rýchlo uverili. Prieskum agentúry Focus pre Denník N z marca 2020 ukázal, že 25 percent ľudí na Slovensku verilo na začiatku prvej vlny, že v boji s koronavírusom nám pomohlo Rusko a až 67 percent Slovákov verilo, že Slovensku na jar pomáha Čína. Len 22 percent Slovákov bolo v tom čase presvedčených, že nám pomáha Európska únia. 

Áno, na jar prileteli do Európy lietadlá z Číny a Ruska a priviezli ochranné obleky, rúška a iné pomôcky. Tam sa to však skončilo a čas odhalil skutočnú podstatu nášho vzťahu s Pekingom – ak chceme pomoc, môžeme si ju od Číny kúpiť.

Ukazuje sa, že je jednoduchšie naplánovať PR akciu ako systematickú pomoc, ktorú dostávame od EÚ, NATO a jednotlivých členských štátov týchto organizácií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite