Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bihariová z PS: Testovaním neprešli len dutiny troch miliónov občanov, ale aj viacero parametrov štátu

.irena Bihariová .spoločnosť .neparlamentná alternatíva

Dnes ešte nikto nedokáže zodpovedne posúdiť, v akej miere prospelo celoplošné testovanie k skroteniu pandémie.

Bihariová z PS: Testovaním neprešli len dutiny troch miliónov občanov, ale aj viacero parametrov štátu SITA/Branislav Bibel

na takéto zhodnotenie si budeme musieť počkať. Už dnes však vieme povedať, že testovaním neprešli len dutiny troch miliónov občanov, ale aj viacero parametrov štátu. Vďaka nie veľmi presným testom sme síce získali skreslený pohľad na počet skutočne pozitívnych osôb, no zato sme získali o niečo menej skreslenú správu o stave republiky.

 Jednou z jej najsmutnejších kapitol je tá o právnom štáte. Dnes už vieme, že v 21. storočí, v krajine s demokratickým režimom, viazanej množstvom ľudskoprávnych dohovorov,  je možné porušiť jedno z najcennejších ľudských práv: vykonať zásah do telesnej integrity pod hrozbou straty práce alebo obmedzenia slobody pohybu. Na „zahladenie viny“ stačilo, že sa premiér priznal k „husárskemu kúsku“, akým obišiel dobrovoľnosť testovania, a ospravedlnil sa občanom, že ich k tomu v skutočnosti donútil. Fico s Mečiarom si museli hlavy trieskať, že im svojho času nenapadlo až takto okázalo vybabrať s medzinárodnými záväzkami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite