Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Europoslanci vyzývajú na podporu boja proti diskriminácii a segregácii Rómov

.redakcia .spoločnosť

Európsky parlament vo štvrtok prijal nelegislatívne uznesenie, v ktorom vyzval členské štáty Európskej únie na podporu vzdelávania Rómov a na boj proti ich diskriminácii a segregácii.

Europoslanci vyzývajú na podporu boja proti diskriminácii a segregácii Rómov BORIS NÉMETH

za prijatie uznesenia hlasovalo 545 poslancov, 96 bolo proti a 54 sa zdržalo hlasovania.

Podľa europoslancov v uplynulých rokoch nedošlo k zlepšeniu situácie rómskeho obyvateľstva na vnútroštátnej úrovni, čo sčasti pripisujú chýbajúcej politickej vôli.

Uvedomujú si, že k zhoršeniu situácie rómskych komunít došlo tiež v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 a že obmedzený prístup k zdravotnej starostlivosti, pitnej vode, hygiene či k potravinám zvyšuje riziko ich nákazy novým koronavírusom

EP vyzval Európsku komisiu, aby predložila legislatívny návrh, ktorý by sa venoval zlepšeniu životných a zdravotných podmienok Rómov, boju proti ich chudobe a protirómskemu zmýšľaniu a ktorého súčasťou by bol aj plán na elimináciu nerovností v oblasti bývania, zdravotnej starostlivosti, zamestnanosti či vzdelávania, vrátane plánu na zlepšenie začlenenia Rómov do spoločnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite