Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bezos končí. Mal miliardy, ale vozil sa na starej Honde. Príbeh najbohatšieho muža na svete

.filip Vačko .spoločnosť

Zakladateľ firmy Amazon Jeff Bezos je už od roku 2017 najbohatším človekom na svete. Odvtedy si svoju pozíciu v rebríčku najbohatších ľudí upevnil a dosiahol viaceré historické finančné míľniky. Bezos sa postupne stal prvým človekom v histórii s majetkom nad 100 miliárd amerických dolárov a stal sa najbohatším človekom v histórii. Nedávno dosiahol ďalší míľnik, keď jeho majetok prekročil 200 miliárd dolárov. Ako sa Bezosovi podarilo dosiahnuť tieto úspechy a aké sú jeho ďalšie vízie?

Bezos končí. Mal miliardy, ale vozil sa na starej Honde. Príbeh najbohatšieho muža na svete SITA/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Zakladateľ Amazonu a jeden z najbohatších ľudí na zemi.

aktualizované 3. februára: Jeff Bezos sa rozhodol ,že odstúpi z postu výkonného riaditeľa spoločnosti. Stane sa tak v druhej polovici tohto roka.

Prečítajte si jeho príbeh.

Jeff Bezos sa narodil ako Jeffrey Preston Jorgensen rodičom Jacklyn a Ted Jorgensenovým. Jeho mama Jacklyn mala v tom čase len 17 rokov. Už krátko po pôrode sa však jeho rodičia rozišli a mama povedala jeho biologickému otcovi, aby sa držal mimo ich životov.

To sa mu podarilo, keďže Ted Jorgensen sa o úspechoch svojho syna dozvedel až v roku 2013. V tom čase sa už majetok jeho syna počítal v desiatkach miliárd dolárov. Keď mal Jeff štyri roky, jeho mama sa vydala za kubánskeho imigranta Miguela Bezosa. Ten si adoptoval mladého Jeffa ako vlastného syna a zdedil po ňom priezvisko.

Dodnes ho považuje za svojho reálneho otca. Ako sám povedal: „Realitou je, pokiaľ ide o mňa, že (Miguel) je mojím prirodzeným otcom. Nad tým, kto je mojím otcom vážne rozmýšľam len vtedy, keď ma lekár žiada o vyplnenie formulára.“

Jeff už od svojho raného veku vynikal inteligenciou. Ešte ako batoľa rozobral svoju detskú postieľku, z ktorej chcel spraviť normálnu „dospelú“ posteľ. Neskôr nastavil elektrický alarm tak, aby sa jeho súrodenci nemohli dostať do jeho izby. Za svoje úspechy získal rôzne ocenenia aj na školách, na ktorých študoval. Najvyššie formálne vzdelanie dosiahol v roku 1986, keď získal titul elektrického inžinierstva a počítačovej vedy z Princetonskej univerzity.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite