Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.migračný kompas: Ako mladí ľudia vnímajú migráciu?

.liga za ľudské práva .spoločnosť

Ako ukázali posledné mesiace, migrácia je pre nás stále témou, hoci si to neraz ani neuvedomujeme. Počas opatrení proti šíreniu Covid-19 si mnohí našinci uvedomili, ako ľahko môžu prísť o živobytie, ako im môžu zatvorené hranice zmeniť životy, akým luxusom otvorené hranice vlastne sú.

.migračný kompas: Ako mladí ľudia vnímajú migráciu?

avšak za migrantov sa napriek tomu veľmi nepovažujú. A týka sa to aj mladých ľudí, ktorí cezhraničný pohyb považujú za samozrejmosť. Ako vnímame migráciu, kto je v očiach mladých na Slovensku migrant, a prečo sa sami ako migranti nevnímajú? Vypočujte si podcast s Petrom Ivaničom a sociologičkou Lýdiou Marošiovou, v ktorom sa rozprávajú o kvalitatívnej sociologickej sonde iniciovanej mimovládnou organizáciou Človek v ohrození. 

.podcast občianskeho združenia Liga za ľudské práva, ktorý sa venuje migrácii a príbehom utečencov.

Hosťka diskusie:

  • Lýdia Marošiová, sociologička z výskumnej agentúry Krajinka, ktorá realizuje prieskumy v teréne pre klientov od mimovládneho sektora po biznis. O.i. sa venuje témam spojeným s extrémizmom, ľudskými právami, či s vnímaním migrácie

Moderátor:

  • Peter Ivanič, člen mediálnej iniciatívy Svet medzi riadkami, spolupracovník Ligy za ľudské práva a Človeka v ohrození

čo je to „Migračný kompas“?

24-dielna podcastová séria z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku.  

čo je cieľom podcastu? 

Venuje sa témam migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Autorky a autori podcastu chcú zlepšiť informovanosť verejnosti a lídrov, ktorí ovplyvňujú nastavovanie politík v oblasti migrácie. Poslucháčov prevedú rôznymi témami, od základných pojmov až po rozličné expertné analýzy, a to prostredníctvom zaujímavých rozhovorov s odborníkmi aj s ľudmi, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy. 

ako „Migračný kompas“ vznikol? 

Podcast vznikol v rámci rovnomenného projektu, ktorý realizuje Liga za ľudské práva, o. z. Nenávratný finančný príspevok je poskytnutý z prostriedkov Operačného programu Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite