Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež heretik? Ani omylom!

.štefan Chrappa .spoločnosť .náboženstvo

Pápežský dokument Amoris Laetitia vyvolal vo svete katolíkov mnohé otázniky, na niektorých miestach priam rozbroje. Je to text, ktorý vznikol v roku 2016 a je plodom mimoriadnej synody o rodine z roku 2014 a riadnej biskupskej synody o rodine v roku 2015.

Pápež heretik? Ani omylom! AGF S.R.L./SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA 14. september 2014 Vatikán: Pápež František sobáši 20 párov v Bazilike svätého Petra. Medzi nimi je nevesta, ktorá je už matkou, niekoľko párov už spolu žilo alebo to nebolo ich prvé manželstvo.

pápež František v ňom zhrnul závery týchto stretnutí. Rodina sa nachádza v kríze, o tom nikto nepochybuje. Teológovia, sociológovia, filozofi sa snažia zadefinovať tento stav a poukázať na príčiny. Vysvetlení je viacero. 

Od tých, ktoré poukazujú na ekonomické pozadie tohto problému cez kritiku individualizmu, sebectva a relativizmu až po sexualitu, ktorú konzervatívne kruhy nazývajú neprirodzenou. 

Rozpad manželstiev je nespochybniteľnou, aj keď nežiaducou súčasťou modernej spoločnosti. Podľa štatistík sa až päťdesiat percent manželstiev rozpadne, a to sa ich oproti predchádzajúcim obdobiam uzatvára  niekoľkonásobne menej! Vedú sa spory o to, čo je manželstvo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite