Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fedor Gál: Koho ešte zaujíma dôstojnosť?

.fedor Gál .spoločnosť

Píšem fakticky celý dospelý život. Ako pribúdali roky, pochopil som, že slová a texty miznú v čiernej diere nahovoreného a napísaného v horizonte hodín, dní, týždňov... Napriek tomu si sadám skoro každé ráno za stôl a píšem. O témy nie je núdza.

Fedor Gál: Koho ešte zaujíma dôstojnosť? Andrej Bán

napríklad nedávno sa ozval Miro Pollák, ktorý dáva rok čo rok dohromady knihu rozmanitých príspevkov – raz o fízloch, inokedy o priateľstve, solidarite alebo, ako práve teraz, o dôstojnosti. Knihy Mirovi ilustruje Ferko Guldan, jeden z najstarších kamarátov. No, nenapísali by ste?

sloboda a dôstojnosť

Bože, koľkokrát som deťom alebo manželke toleroval správanie, ktoré sa dotýkalo mojej dôstojnosti na najcitlivejších miestach. A naopak. Koľkokrát som prehltol čosi podobné od policajtov, kolegov, žien... A naopak. Koľkokrát som týmito rukami a touto hlavou ponižoval sám seba. No a pritom sa hovorí a píše, že sloboda a dôstojnosť, dôstojnosť a sloboda...

Dopustím, aby som si musel požičať na implantáty? Aby mi smrdeli trenky od cvrknutého moču cestou z krčmy domov? Trvá mi to skoro štvrť hodiny. Alebo čo vrátený článok, odmietnutý rukopis? Aha – ego, pýcha. Pritom smrť je na dohľad. Čaká ma nemohúcnosť, impotencia, telo v rozklade, plienky v gatiach. Sloboda a dôstojnosť, dôstojnosť a sloboda? 

Dnes po prvý raz vláda na čele s eštebákom a podvodníkom A. B. povolila krčmárom otvoriť záhradky. O tretej budem v krčme U Vystřelenýho oka aj s pár kamarátmi. V .týždni mi publikovali článok, kde bránim povesť Novembra 89 a svoju česť/dôstojnosť pred M.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite