Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plastový odpad ohrozuje aj vtáky, akcentuje Svetový deň sťahovavého vtáctva

.redakcia .spoločnosť

Ochrana sťahovavého vtáctva pred plastami je hlavnou myšlienkou Svetového dňa sťahovavého vtáctva v roku 2019. Téma tohtoročného tohto svetového dňa dostala podobu výzvy: Chráňte vtáky, buďte riešením pre znečistenie plastami!

Plastový odpad ohrozuje aj vtáky, akcentuje Svetový deň sťahovavého vtáctva AP Photo/Anupam Nath

svetový deň sťahovavého vtáctva sa od roku 2018 koná dva razy za rok - druhú sobotu v máji a októbri. V tomto roku teda 11. mája a 12. októbra.

Vlani sa dve najväčšie svetové kampane zamerané na ochranu vtáctva - Medzinárodný deň migrácie vtákov a Svetový deň sťahovavého vtáctva - spojili a vytvorili novú spoločnú kampaň so zjednoteným názvom Svetový deň sťahovavého vtáctva. Cieľom je zvyšovať povedomie verejnosti o nevyhnutnosti chrániť sťahovavé vtáctvo a jeho hniezdiská.

Plastový odpad ohrozuje všetko vtáctvo, upozornila webová stránka Svetového dňa sťahovavého vtáctva. Znečistenie životného prostredia plastovým odpadom postihuje celú faunu na celom svete a postihuje vysoký počet živočíšnych druhov vrátane veľrýb, korytnačiek, rýb a vtáctva.

Plasty nachádzajúce sa vo svetových oceánoch a na zemi sa už našli v tráviacom systéme vtákov, rýb i veľrýb a naďalej znečisťujú vodné plochy i zem.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite