Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.migračný kompas: Žiadateľ o azyl nie je „falošný“ utečenec. Ako právnička pomáha ľuďom na úteku?

.liga za ľudské práva .spoločnosť

Prečo sa advokátka Miroslava Mittelmannová z Ligy za ľudké práva (HRL) rozhodla venovať pomoci utečencom a čo ju na tejto práci baví? Čo je to azyl? Čím všetkým si musia počas azylového konania prejsť ľudia na úteku? Aká dlhá je na Slovensku cesta od príchodu utečenca až po udelenie azylu?

.migračný kompas: Žiadateľ o azyl nie je „falošný“ utečenec. Ako právnička pomáha ľuďom na úteku? Liga za ľudské práva

podcast občianskeho združenia Liga za ľudské práva, ktorý sa venuje migrácii a príbehom utečencov.

Hostka diskusie:

  • Miroslava Mittelmannová, advokátka Ligy za ľudské práva o.z.

Miroslava Mittelmannová, advokátka Ligy za ľudské práva o.z.Liga za ľudské práva/archívMiroslava Mittelmannová, advokátka Ligy za ľudské práva o.z.

Moderuje: 
  • Zuzana Števulová, právnička a bývalá riaditeľka Ligy za ľudské práva (HRL), expertka Progresívneho Slovenska na právo a spravodlivosť

čo je to „Migračný kompas“?

24-dielna podcastová séria z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov žijúcich na Slovensku. Zaujíma vás, aké to je ujsť pred vojnou v štrnástich rokoch bez rodičov a sám cestovať šesť mesiacov pešo, loďou a kamiónom? Viete, čo je to azyl a doplnková ochrana? Aké je to bojovať desať rokov o udelenie azylu? V tomto podcaste nájdete odpovede aj na tieto otázky.

čo je cieľom podcastu?

Venuje sa témam migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Autorky a autori podcastu chcú zlepšiť informovanosť verejnosti a lídrov, ktorí ovplyvňujú nastavovanie politík v oblasti migrácie. Poslucháčov prevedú rôznymi témami od základných pojmov až po rozličné expertné analýzy, a to prostredníctvom zaujímavých rozhovorov s odborníkmi aj s ľudmi, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy.

ako „Migračný kompas“ vznikol?

Podcast vznikol v rámci rovnomenného projektu, ktorý realizuje Liga za ľudské práva, o. z. Nenávratný finančný príspevok je poskytnutý z prostriedkov Operačného programu Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite