Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci odmietajú rovnaké práva pre LGBT najviac z celej EÚ

.martina Bednárová .spoločnosť

Gayovia, lesby a bisexuáli by podľa väčšiny Slovákov nemali mať rovnaké práva ako ostatné páry. Pri tolerancii k LGBT ľuďom sme skončili na úplnom chvoste EÚ. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometer.

Slováci odmietajú rovnaké práva pre LGBT najviac z celej EÚ SITA/Jana Birošová Atmosféra počas 9. ročníka pestrofarebného festivalu na podporu LGBTI komunity s názvom Dúhový PRIDE Bratislava.

takmer 60 percent Slovákov si myslí, že gayovia, lesby a bisexuáli by nemali mať rovnaké práva ako heterosexuálni ľudia. Zaradili sme sa tak na úplný chvost všetkých krajín EÚ. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila Európska komisia.

V porovnaní s prieskumami z minulých rokov zároveň vyšlo, že počet ľudí, ktorí nesúhlasia s rovnakými právami pre LGBT komunitu, na Slovensku narástol. V roku 2015 podporovalo rovnaké práva pre LGBT ľudí 36 percent Slovákov, tento rok už len 31 percent.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite