Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zomrela princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix

.redakcia .spoločnosť

Vo veku 72 rokov zomrela v piatok po boji s rakovinou kostí holandská princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix.

christina, najmladšia zo štyroch dcér zosnulej kráľovnej Juliány and jej manžela princa Bernharda, zomrela v kráľovskom paláci Noordeinde v holandskom meste Haag. Podľa štátnej informačnej služby RVD princezná trpela rakovinou kostí niekoľko rokov.

Holandský kráľ Viliam Alexander, kráľovná Máxima a Beatrix, ktorá od svojej abdikácie používa titul princezná, v príspevku na Twitteri opísali Christinu ako „výraznú osobnosť s láskavým srdcom“.

Princezná Christina sa narodila 18. februára 1947. Spolu s bývalým manželom Jorgeom Guillermom, synom kubánskeho lekára, mala tri deti - Bernarda, Nicolása a Julianu. Pár sa rozviedol v roku 1996.

Christinine pozostatky prevezú do záhradného pavilónu Fagel na pozemku paláca Noordeinde, kde jej priatelia a rodina pred súkromnou kremáciou prejavia poslednú úctu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite