Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lekári opäť odpojili Vincenta Lamberta od výživy

.redakcia .spoločnosť

Lekári univerzitnej kliniky v Remeši na severovýchode Francúzska v utorok opäť zastavili umelé vyživovanie a prísun tekutín, ktorým udržiavali pri živote paralyzovaného Vincenta Lamberta, dlhodobo hospitalizovaného vo vegetatívnom stave.

Lekári opäť odpojili Vincenta Lamberta od výživy Thibault Camus/AP/SITA Matka Vincenta LambertaViviane už roky bojuje za to, aby jej syn žil.

ide o tretie takéto prerušenie v priebehu šiestich rokov. Okrem vysadenia umelej výživy a hydratácie budú lekári v Lambertovom prípade pokračovať aj v hlbokej sedácii, a to až do konštatovania smrti. Podávať by mu mali aj analgetiká na tlmenie prípadnej bolesti.

Hlavný ošetrujúci lekár Vincent Sanchez v e-maile adresovanom všetkým členom rodiny vyzval na zodpovedný prístup každého z nich, aby celý proces jeho „sprevádzania bol pokojný, odohral sa v intimite a bol čo najosobnejší“.    

Lambert je vo vegetatívnom stave po autonehode z roku 2008, pri ktorej utrpel vážne poškodenie mozgu. Tím lekárov sa už pred časom zhodol na tom, že mu prestane prístrojmi podávať tekutiny i výživu, ktorými ho udržujú pri živote.

Nezhody ohľadom prípadu panovali medzi Lambertovými príbuznými a rozdeľovali i celú krajinu, píše AFP. Lambertova manželka Rachel a viacerí príbuzní podporovali rozhodnutie lekárov neudržiavať ho umelo pri živote, zatiaľ čo Lambertovi rodičia, zbožní katolíci, boli proti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite