Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri Žiline odhalili pamätník Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

.veronika Verešová .spoločnosť

V Ekoklimatickom parku Drienová pri Rajci postavili pamätník Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Odhalili ho v sobotu po medzináboženskom stretnutí.

Pri Žiline odhalili pamätník Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Veronika Verešová

miestny obyvateľ Ladislav Židek zriadil park pred piatimi rokmi. Založením pamätníka si teraz chce uctiť obetu Jána a Martiny.

„Tieto pozemky kedysi patrili mojej rodine, no potom nám ich vzali a museli sme ich náročným spôsobom o niekoľko rokov odkúpiť. Bola to neprávosť a podobných neprávostí je vo svete veľa. Preto chceme návštevníkom pripomínať ľudí, ktorí sa na Slovensku vedeli postaviť za správne veci a priniesť aj tú najtvrdšiu obetu,“ uviedol zakladateľ parku Ladislav Židek.

Z toho dôvodu v parku pred tromi rokmi postavili pustovňu Antona Srholca, ktorého sestra sa tiež zúčastnila na sobotňajšej udalosti. Ďalší rok si pripomenuli Židekovho syna Ladislava, ktorý zomrel na rakovinu a minulý rok postavili pamätník sestre Zdenke Schelingovej a Titusovi Zemanovi.

„Tento rok sme si povedali, že zatneme vyššie a vymysleli sme pamätník Janka Kuciaka a Martinky Kušnírovej. Keď máte pôdu, môžete spraviť niečo podobné. Nemusel som sa nikoho pýtať, iba ich rodičov,“ povedal Židek.

Veronika Verešová

Rodičia Kuciakovci a Zlatica Kušnírová dali svoj súhlas a v sobotu navštívili park, kde vyzvali ľudí, aby na obetu ich detí nezabudli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite