Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petržalské škôlky sú bez riaditeliek. Funkcie sa vzdali pre starostov návrh

.redakcia .spoločnosť

Starostovi bratislavského sídliska Petržalka oznámilo 21 z 24 riaditeliek materských škôl, že vo svojej funkcii končia. Reagujú tak na jeho návrh nového spôsobu prijímania žiakov.

Petržalské škôlky sú bez riaditeliek. Funkcie sa vzdali pre starostov návrh BSK/SITA

riaditeľky svoj odchod z funkcie odôvodňujú tým, že mestská časť im podľa nich zasahuje do odbornosti a kompetencií a spochybňuje ich postupy a rozhodnutia. 

Starosta Ján Hrčka totiž začiatkom týždňa navrhol zvýšiť poplatok za materskú školu pre všetky deti, ktoré nemajú trvalý pobyt v Petržalke, na 300 eur mesačne. Rodičia detí s trvalým pobytom v Petržalke by naďalej platili poplatok 30 eur mesačne. 

Starosta by chcel tento návrh prijať ako všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by podľa neho malo vyriešiť dlhoročný problém, keď sú do škôlok prijímané deti s trvalým pobytom mimo Petržalky alebo mladšie ako tri roky.  

„V Petržalke sme mali dlhodobý problém s prijímaním detí do materských škôl. Preto som sa rozhodol, že v prvom kroku pošlem všetkým riaditeľkám odporúčania s kritériami, podľa ktorých majú prijímať deti. Boli to veľmi jednoduché a stručné odporúčania – aby mali  deti prijaté k 1.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite