Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Kiska: Prílišný perfekcionizmus zabíja dobro

.andrej Kiska .spoločnosť

Pred piatimi rokmi to vyzeralo s našou krajinou zle. Zdalo sa totiž, že ju celú úplne ovládne strana Smer. Predstavme si len, čo by sa stalo, keby vtedy Robert Fico vyhral. On sám by sa stal prezidentom a Robert Kaliňák možno premiérom. 

ak dnes hovoríme, že sa nachádzame v stave hlbokej morálnej krízy, neviem si ani len predstaviť, kde by sme boli, keby sme tých dvoch mali na čele štátu. Pravdaže, tento boj za vrátenie dôvery ľudí v štát pokračuje aj naďalej. Nič nie je vyhraté. Je to totiž beh na dlhú trať, ale treba podotknúť, že aj tvrdá a poctivá práca.

Problémom tejto krajiny je, keď vidíme, že strana Smer si vytvára koalície s kotlebovcami, prípadne že už o založení vlastnej strany uvažuje Štefan Harabin. Takže Ficovi sa do potenciálnej koalície črtá ďalší člen. Preto to nebude ľahký boj, no musíme ho vyhrať. 

Tak, ako je Zuzana Čaputová autentická dnes, taká aj ostane. Stačí, ak sa tejto autenticity bude držať aj naďalej. Prezident nemá byť baranidlom opozície, ale sám sa má stať skôr akousi konštruktívnou opozíciou. Ak sa veci podaria, má pochváliť tak vládu, ako aj opozíciu. Ak sa nepodaria, má ich podrobiť kritike. A tú treba vysloviť jasne, nahlas a razantne. Až vtedy sa veci môžu pohnúť vpred.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite