Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Choďte do čerta a nechajte nás slobodne žiť, odkazuje Ficovi a Dankovi herec Stanke

.martina Bednárová .spoločnosť

V mestách na celom Slovensku sa zhromaždili desaťtisíce ľudí.

Choďte do čerta a nechajte nás slobodne žiť, odkazuje Ficovi a Dankovi herec Stanke Branislav Bibel/SITA

nezabudneme. Presne pred rokom prišli o život investigatívny novinár so svojou partnerkou. Vražda rozvírila politické vody, za mreže sa dostal dovtedy nedotknuteľný podnikateľ Marian Kočner. Vo funkciách skončili Robert Fico a Robert Kaliňák. Z objednávky a vykonania samotného zločinu boli obvinení štyria ľudia vrátane Aleny Zsuzsovej. Novinári i občania boli spočiatku skeptickí, vyšetrovanie sa pohlo až niekoľko mesiacov od skutku. Ľudia však nezabudli, iniciatíva Za slušné Slovensko, umelci, herci, opoziční politici a samotní občania stále trvajú na riadnom prešetrení vraždy. Čas plynie, no na Slovensku sa dnes na chvíľu zastaví – aspoň symbolicky. Ľudia vyšli do ulíc pripomenúť si udalosť spred roka. 

Sledovali ste s nami naživo:

20:48 - Napriek silnému dažďu, vetru a zime prišli Slováci z Berlína zapáliť sviečku na pietnu spomienku k bránam Slovenského veľvyslanectva v Berlíne.  „Pripomenuli sme si, v čom spočíva sila nás, ktorí v zahraničí žijú a ako môžme prispieť k tomu, aby naše rodiny a priatelia, žijúci na Slovensku, žili lepším, kvalitnejším životom,“ deklaruje iniciatíva SMer Berlín Za slušné Slovensko.

SME Berlin Za slušné Slovensko

SME Berlin Za slušné Slovensko

20:22 - Naživo z košickej Tabačky. Prezident Andrej Kiska a mama Martiny Zlatica Kušnírová čítajú texty Jána Kuciaka. Sledujte.

 20:03 - Viac ako 1 000 ľudí sa večer zišlo v Nitre na tichej pietnej spomienke. Zišli sa pred budovou Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa, kde Ján Kuciak študoval a neskôr i prednášal. Odtiaľ sa pomaly presunuli na Svätoplukovo námestie v centre Nitry.

19:47 - Spolupracovník .týždňa Daniel Kazankov sleduje protesty priamo v Bruseli. Pred sídlom Európskej komisie sa podľa jeho slov zhromaždilo asi dvesto ľudí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite