Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláde verili po Kuciakovej vražde len dvaja ľudia z desiatich

.veronika Verešová .spoločnosť

Až o 10 % viac Slovákov vyjadrilo menšiu dôveru v slovenskú vládu po udalostiach z februára 2018. Informovala o tom Európska komisia vo svojom prieskume Barometer 89 z marca 2018, v ktorom len dvaja z desiatich opýtaných verili slovenskej vláde a Národnej rade SR.

Vláde verili po Kuciakovej vražde len dvaja ľudia z desiatich Bundas Engler/AP/SITA

 v novembri 2018 sa dôvera vo vládne inštitúcie opäť vrátila k pôvodnému číslu. Dokonca bola o pár percent vyššia. „Udalosti z februára z minulého roku stoja za poklesom dôvery voči vláde a voči polícii. Relatívne úspešné vyšetrovanie a zatknutie ľudí spojených s vraždou stoja za návratom dôvery,“ zhodnotil výsledky prieskumu analytik z Filozofickej fakulty UK Pavol Baboš.

Aktuálne pozitívne vníma súčasnú situáciu na Slovensku takmer polovica Slovákov. Pričom na jar 2018 bolospokojných  len 28 % občanov. Najčastejšie opýtaní uvádzali problémy ako náklady na bývanie, nárast cien a nedostatočné zdravotné a sociálne zabezpečenie. Slováci situáciu vo svojej krajine vnímajú podstatne kritickejšie než obyvatelia v ostatných európskych štátoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite