Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za slušné Slovensko vyzýva ministerku Sakovú, aby zrušila svoje rozhodnutie a nezasahovala do nezávislého vyšetrovania

.za slušné Slovensko .spoločnosť

Denisa Saková ako pravá ruka Roberta Kaliňáka už pri svojom nástupe do funkcie nemala dôveru verejnosti.

Za slušné Slovensko vyzýva ministerku Sakovú, aby zrušila svoje rozhodnutie a nezasahovala do nezávislého vyšetrovania Branislav Bibel/SITA

 videli sme, ako bývalého policajného prezidenta Gašpara zamestnala ako svojho asistenta. Pripomíname, že to bol ten Gašpar, ktorý pravdepodobne nechal lustrovať Jána Kuciaka. 

V týchto dňoch, keď sa blíži výročie vraždy Jána a Martiny, Denisa Saková opäť ukazuje, ako bez váhania slúži Smeru, ako drží chrbát Kaliňákovi, Ficovi a ich ľuďom. 

Rozdelenie vyšetrovania prípravy vraždy špeciálneho prokurátora a bývalého ministra vnútra je zo strany Denisy Sakovej politický zásah do vyšetrovania. 

Ona, ktorá ešte pred pár dňami hovorila o tom, ako nebude zasahovať a nemá informácie z vyšetrovania, dnes zasahuje a snaží sa ovplyvniť vyšetrovanie pripravovanej vraždy. Pridelila prípad policajnej inšpekcii, ktorá podlieha pod vedenie ministerstva. 

Jej kroky, ktoré nemajú žiadnu právnu logiku, vnímame ako snahu urobiť všetko preto, aby sa vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nikdy nevyšetrila. Pani Saková sa snaží urobiť všetko preto, aby pomohla zamiesť pod koberec všetky prípadné zistenia, ktoré môžu smerovať k špičkám Smeru alebo bývalého vedenia polície. 

Denisa Saková ničí dôveru verejnosti v políciu, podkopáva nohy všetkým čestným a slušným policajtom a vyšetrovateľom. Žiadame ju, aby do vyšetrovania nezasahovala a aby zrušila svoje rozhodnutie rozdeliť vyšetrovanie a vytvárať nový vyšetrovací tím. 

My všetci, ktorí sme stáli na námestiach, sa nebudeme nečinne prizerať tomu, ako sa ktokoľvek vrátane pani Sakovej snaží manipulovať vyšetrovanie. Poznanie toho, kto spáchal a hlavne toho, kto si objednával vraždy, je kľúčové preto, aby sme sa mohli ako spoločnosť posunúť ďalej. 

Pani ministerka Saková, požiadavka, za ktorú sme spoločne pred rokom stáli na námestiach, znie jasne: Nezávislé vyšetrenie vraždy Jána a Martiny. Nezabudli sme na ňu a budeme ju žiadať, kým nebude splnená. 

Ešte raz preto dôrazne vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby zrušila svoje rozhodnutie, vrátila veci do pôvodného stavu a nechala vyšetrovateľov nerušene pracovať. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite