Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lajčák: Slovensko nie je pripravené prijímať migrantov, nátlak môže viesť k fašistickej vláde

.redakcia .spoločnosť

Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák to povedal v rozhovore pre rakúsku tlačovú agentúru APA, zverejnenom pred jeho pondelkovou návštevou Viedne.

Lajčák: Slovensko nie je pripravené prijímať migrantov, nátlak môže viesť k fašistickej vláde Braňo Bibel/SITA

Slovenská spoločnosť podľa neho nie je pripravená prijímať migrantov na základe kvót, namiesto ktorých je potrebné hľadať „európske riešenie prijateľné pre všetkých“. „Ak chceme, aby malo Slovensko fašistickú vládu, potom ho len treba nútiť, aby prijalo týchto ľudí proti vôli 99 percent (obyvateľov). Či sa to niekomu páči, alebo nie, taká je už realita," povedal.

Podľa Lajčáka je Slovensko je pripravené prispievať nadmernou mierou na chod európskej hraničnej agentúry Frontex alebo do zvereneckých fondov EÚ na pomoc Afrike. „Ako Vyšehradská štvorka sme sa rozhodli zakúpiť štyri lode, ktoré budú pomáhať Taliansku a tamojšej pobrežnej stráži pri hliadkovaní v Stredozemnom mori," pripomenul Lajčák pred pondelkovým stretnutím s rakúskou ministerkou zahraničných vecí Karin Kneisslovou.

Kvóty na prerozdelenie migrantov v rámci EÚ slovenský minister kritizoval a označil za „obrovskú chybu Európskej komisie".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite