Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo čakáte pod stromčekom vy?

.elena Akácsová .redakcia .spoločnosť .anketa

Snubný prsteň aj so snúbencom, tetovanie, stretnúť koňa, najrýchlejšie lyže, Rýchle šípy, harrypotterovské lego, hi-tech vychytávky, lo-fi diktafón, darovať radosť niekomu inému? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Čo čakáte pod stromčekom vy? PUOJD/JÁN ŠIPÖCZ Vianočné gule od Michaely Bednárovej zo značky Puojd urobia ako darček dvojakú radosť – potešia oko a podporia tvorbu slovenského dizajnu.

Dano Salontay, hudobník

Chcel by som na Vianoce koňa. Aspoň stretnúť, pod stromček by sa asi nezmestil. Kôň človeka prečíta a hneď vie, na čom je, či je úprimný, a vôbec, v poriadku. A potom sa od neho učiť, napríklad ako byť sám sebou, lebo ináč to s tým koňom nepôjde, jednoducho dôvera. Ak by nebol kôň, tak by som si prosil vyhliadkový let v dvojplošníku. Ideálne s otvorenou kabínou, aby bolo na tvári cítiť vietor a v nose vôňu rapčiaceho motora. P.S.: Leteckú čiapku a okuliare už mám. 

Martin Ciel, filmový teoretik

Pod stromčekom by som rád našiel DPS Tour1 Wailer 99. Sú to v súčasnosti najlepšie lyže vo svojej kategórii. Raz som ich mal požičané, bol to naozaj zážitok. Strašne rýchly zážitok. Na Slovensku ich už používa Horská služba ako „služobné" lyže. Aj pekné sú, také oranžové.

Katarzia, speváčka

Ja by som chcela: Snubný prsteň od dizajnérky Mani Berec a k tomu niekoho, kto ma požiada o ruku. Niečo reálnejšie? Akustické piano Petrof rococco biele. Dúfam, že sa nájde nejaký bohatý čitateľ, čo by chcel niekomu také želanie splniť, lebo ten klavír stojí viac ako moje auto. Skromná som, však?   

Juraj Kemka, herec

Okolo Gundžovníkov od Julka Satinského a jeho dcéry Lucie chodím s veľkým očakávaním. Sú také veľké a lákavé! Najradšej by som si ich kúpil, ale som presvedčený, že moja Adriana sa už s Ježiškom dohodla. Prosím, čítajme, ale neodpisujme! 

Martin Boszorád, estetik 

Chcel by som milión vecí. Darčekovou poukážkou na tetovanie by som rozhodne nepohrdol. Niektorí tatéri ich takto v decembri ponúkajú cez siete. Radosť by mi urobil aj set prípravkov na starostlivosť o bradu, nové kompletné vydanie Goetheho Fausta v slovenčine s ilustráciami Miroslava Cipára či Rychlé šípy – Komiksové plakáty, dvanásť veľkoformátových reprodukcií (z) komiksov autorského tandemu Foglar – Fischer. Dokonca aj ponožkám sa vďaka výrobcom ako Fusakle či Puojd podarilo ako vianočnému darčeku rehabilitovať, takže by ma potešili aj tie. 

Marína Gálisová, redaktorka .týždňa

Občas musím a občas chcem pracovať v prostredí a polohe, ktoré chrbátu ani hlave na ňom nasadenej nerobia dobre. Na internete som našla skladací stolík pod notebook, ktorý vyzerá ako riešenie aj pre hyperaktívnu a hypermobilnú osobu, ako som ja. Má odvetrávacie otvory a jedenásť nastaviteľných polôh, dá sa s ním pracovať poležiačky, dá sa pristaviť k fotelke aj k stoličke, postaviť na stôl. 

Vlado Burjan, Dobrá škola 

Čo sa týka materiálnych vecí, najviac by ma potešilo, keby mi do Vianoc dorazili objednané „múdre hodiny“ Apple Watch (Series 4). Mám starší model a odkedy som asi pred rokom začal intenzívne športovať, je to pre mňa priam nenahraditeľná pomôcka na skúmanie svojho tela a sledovanie pokrokov, ktoré na staré kolená dosahujem. Ako by som inak zistil, že v najhlbšom spánku mám tep 43? Apple Watch 4 majú okrem vylepšených parametrov aj bočné tlačidlo s haptickou odozvou, vedia automaticky detekovať pád a privolať pomoc, merať EKG (zatiaľ iba v USA) a pribudlo farebné vyhotovenie Gold.

Dorota Nvotová, hudobníčka

Ja mám najkrajší darček na svete a urobila som si ho sama – respektíve so svojou kapelou. Moja prvá vinylová platňa. Práve vydávam nový album More a okrem CD vyjde aj na platni, po čom som vždy túžila. Navyše sa mi po rokoch podarilo dopísať knihu Fulmaya na rázcestí. Z vecí, ktoré nemám, najviac túžim po gola sade –  sada náradia na opravu čohokoľvek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite