Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Primátor Vallo bude mať v zastupiteľstve väčšinu, tvrdia poslanci

.redakcia .spoločnosť

Novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo zrejme bude mať v 45-člennom mestskom zastupiteľstve väčšinu. Tvrdia to viacerí mestskí poslanci.

Primátor Vallo bude mať v zastupiteľstve väčšinu, tvrdia poslanci Diana Černáková/SITA

už teraz je isté, že v mestskom parlamente vznikne viacero poslaneckých klubov, keďže po voľbách došlo k rozbitiu niektorých politických koalícií. Zrejme najväčší klub bude mať názov Team Vallo, ku ktorému sa aktuálne hlási 16 poslancov.

Vallo chce spolupracovať s každým poslancom, ktorému ide o lepšiu Bratislavu. „Usilujem sa komunikovať s ostatnými poslancami a novovznikajúcimi klubmi. Spolupráca v mestskom zastupiteľstve je veľmi dôležitá,“povedal vo videu na sociálnej sieti. 

Mestský poslanec a novozvolený starosta Jaroviec Jozef Uhler pre TASR uviedol, že podľa doterajších rokovaní bude mať Vallo zrejme väčšinu. „Predpokladám, že vznikne minimálne šesť poslaneckých klubov, pretože politické koalície sa rozbili hneď po voľbách. Náš Klub nezávislých poslancov pod vedením starostu Vrakune Martina Kuruca vopred informoval budúceho primátora o pripravenosti na spoluprácu,“ skonštatoval Uhler.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite