Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Košiciach od pondelka prebiehajú Košické Hanusove dni

.redakcia .spoločnosť

Od 19. do 23. novembra v Košiciach prebieha už 3. ročník kultúrno-akademického festivalu Košické Hanusove Dni (KHD). Organizátori jedinečného festivalu sa snažia prestaviť širokej verejnosti a najmä mladým ľudom kritický pohľad na súčasnú kresťanskú kultúru.

V Košiciach od pondelka prebiehajú Košické Hanusove dni KHD/facebook

ide o podujatie, ktorého ambíciou je ponúknuť hodnotový program na priesečníku kresťanstva a dnešnej spoločnosti.

Počas piatich dní festivalu sa predstaví viac ako 15 zaujímavých osobností nielen zo Slovenska, ale aj zo susedného Česka, Maďarska či Ukrajiny. Na prednáškach a v diskusiách KHD 2018 sa účastníkom festivalu predstavia napríklad ukrajinský gréckokatolícky biskup, vladyka Milan Šášik, známy český kňaz, pedagóg, biológ a autor mnohých publikácií Marek Orko Vácha, kandidáti na prezidenta František Mikloško, Zuzana Čaputová a Milan Krajniak, bývalý minister kultúry Českej republiky Daniel Herman, riaditeľka Európskej kancelárie Medzinárodného republikánskeho inštitútu Miriam Lexmann, univerzitný profesor z Katolíckej univerzity Petra Pázmánya v Budapešti Ulrich Kiss SJ,   rektor Kolégia Antona Neuwirtha Martin Luterán, speváčky Dominika Gurbaľová a Zuzana Eperješiová a mnohí ďalší. 

Zástupca šéfredaktora .týždňa Michal Magušin moderuje na festivale tri diskusie: 

V pondelok sa festival začal špeciálnym formátom úderného slova a hudby o predmanželskej čistote v dnešnej spoločnosti. V stredoeurópskej debate  sa bude hovoriť o ideologickom boji v Európe, v prezidentskej diskusii o víziách kandidátov pre Slovensko, v diskusii novinára s biskupom o novej knihe z dielne Postoja o slovenských biskupoch v zahraničí, s katolíckym kňazom o Chestertonových detektívkach a v diskusii konzervatívca s liberálom o ideológiách a o tom, čo potrebuje Slovensko dnes. 

To všetko s cieľom hľadať poctivé odpovede na aktuálne spoločenské otázky, viesť kritický dialóg a ukázať, že kresťanská kultúra je nielen pestrá a bohatá, ale stále aktuálna a inšpirujúca. 

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite