Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

AD Redakcia Kiskova nová strana

.ľuboš Pätoprstý .spoločnosť .listy

Som dlhoročným abonentom .týždňa a mienim ním zostať naďalej. Na 99 percent mi prináša vskutku zaujímavé informácie i milé prekvapenia. Vo vydaní .týždňa číslo 35/2018 som však zažil prekvapenie nemilé. Aké?

zostal som doslova zdesený zo socialisticko-oslavného naratívu opisujúceho spasiteľskú úlohu Andreja Kisku v budúcom vývoji Slovenska.

Som pritom volič Andreja Kisku z roku 2014 a jeho pôsobenie v pozícií prezidenta Slovenskej republiky hodnotím viac než pozitívne. Tajne som dúfal, že bude kandidovať aj druhýkrát a opäť suverénne vyhrá. Nestalo sa a ja to cítim ako jeho veľkú chybu vtedy i dnes. Totiž prezidentské voľby sa až tak vážne neberú a akosi podvedome dúfame, že to nejako, teda dobre, dopadne. No to sme si mysleli aj v roku 2004, a to ráno, keď sme sa dozvedeli, že do finále postúpilo „dream duo“ Mečiar a Gašparovič, už veru naozaj opäť zažiť nechcem. No nejde len o budúceho prezidenta. Ide najmä o podobu budúcej Národnej rady Slovenskej republiky a budúcej vlády.

Opäť, nechcem spochybniť schopnosti Andreja Kisku priviesť do politiky naozaj kvalitných ľudí a prebrať ospalých nevoličov, aby prišli k volebným urnám. Dúfam, že to dokáže, inak by jeho zamýšľaný počin bol len rozbíjačský a kontraproduktívny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite