Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anka Kolesárová nie je hrdinka preto, že zomrela ako panna

.ján Hudáček .spoločnosť

Mnohých kresťanov pobúril text v denníku SME s tvrdením, že cirkev si viac cení čistotu ako život. Bolo toto pobúrenie namieste? Som jediný, kto si myslí, že to „najlepšie z môjho ja“ je oveľa viac ako to, či som panic/panna?

denník SME nedávno publikoval komentár Michaely Žurekovej o Anke Kolesárovej, ktorá má byť 1. septembra blahorečená. V texte autorka tvrdí, že „cirkev si cení viac čistotu ako život“. Text vyvolal veľkú kontroverziu, ľudia VEĽKÝMI PÍSMENAMI písali, ako končia so SMEčkom a že si Anku nedáme.

Dnes som si ten článok pozrel. Som prekvapený. Autorka textu v SME očividne nie je „naša“ a jej článok je trochu tendenčný, ale žiadne veľké rúhanie to teda nie je. Je to pohľad, ktorý pozýva na to, aby sme naň odpovedali naším pohľadom.

Ten môj je, že Anna Kolesárová nie je hrdinka preto, že zomrela ako panna. Jej odkaz spočíva v povýšení osobnej integrity nad všetko ostatné. Zomrela za to, čomu verila. Podobne to urobilo mnoho ľudí v dejinách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite