Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stanovisko Slovenskej historickej spoločnosti pri SAV k suspendovaniu riaditeľa Vojenského historického ústavu

.rastislav Kožiak .spoločnosť

Výkonný výbor Slovenskej historickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied vyjadruje znepokojenie nad suspendovaním plk. Mgr. Miloslava Čaploviča, PhD., z postu riaditeľa Vojenského historického ústavu, ktoré sa udialo na rozkaz ministra obrany SR Petra Gajdoša.

Stanovisko Slovenskej historickej spoločnosti pri SAV k suspendovaniu riaditeľa Vojenského historického ústavu Boirs Németh

plk. Mgr. Miloslav Čaplovič, PhD., patrí k popredným osobnostiam slovenskej historiografie a ako odborník na vojenské dejiny si vyslúžil profesionálne uznanie i v zahraničí. Je členom mnohých domácich i zahraničných vedeckých komisií a spoločností, redakčných rád odborných časopisov, autorom desiatok syntéz,  monografií, vedeckých štúdií, odborných článkov či scenárov k výstavám, ktorými v posledných dvoch desaťročiach významne prispel k rozvoju moderného výskumu, ale aj popularizácii vojenských dejín na Slovensku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite