Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Identifikovali podozrivých páchateľov útoku novičkom na Skripaľa

.redakcia .spoločnosť

Britská polícia tvrdí, že identifikovala páchateľov útoku novičkom na bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju v anglickom meste Salisbury.

Identifikovali podozrivých páchateľov útoku novičkom na Skripaľa Matt Dunham/AP/SITA Salisbury, Anglicko: Polícia pred domom dvojitého agenta Sergeja Skripaľa.

britské úrady sú presvedčené o tom, že do tohto pokusu o vraždu je zapletených niekoľko Rusov, a pátrajú po viac než jednom podozrivom.

„Vyšetrovatelia sú presvedčení, že pomocou bezpečnostných kamier identifikovali podozrivých páchateľov útoku novičkom, a zároveň preverili záznamy ľudí, ktorí v danom čase prišli do krajiny,“ uviedol pre Press Association zdroj blízky vyšetrovaniu.

Vyšetrovatelia sú si istí, že podozrivými sú Rusi, uvádza Sky News. Scotland Yard, ktorý vedie vyšetrovanie, bezprostredne odmietol podať ďalšie informácie.

Korešpondent stanice Sky News pre kriminalitu Martin Brunt uviedol: „Zhodovalo by sa to s dlhodobo presadzovaným názorom vlády, že za útokom na Skripaľovcov stojí ruský štát - alebo že prinajmenšom stratil kontrolu nad nervovoparalytickou látkou novičok, ktorá bola podľa expertov produkovaná iba v Rusku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite