Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovanie Kuciakovej vraždy neprinieslo žiadne výsledky

.lea Dianová .spoločnosť

Minulý týždeň prebehol v Európskom parlamente híring k nezávislosti žurnalistiky v Európe. Riešili sa na ňom pokroky vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka aj nezávislosť RTVS pod novým vedením. Z vystúpení bola zrejmá kritickosť situácie v slovenskej investigatívnej žurnalistike.

Vyšetrovanie Kuciakovej vraždy neprinieslo žiadne výsledky Diana Černáková/SITA 29. máj 2018 Veľká Mača: Policajti uzatvorili ulicu, na ktorej sa nachádza dom Jána a Martiny, počas rekonštrukcie vraždy tri mesiace po nej.

vo Výbore Európskeho parlamentu pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci sa minulú stredu uskutočnilo vypočutie vo veci vyšetrovania vrážd maltskej novinárky Daphne Caruanovej-Galiziovej, slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Predsedníčka Monitorovacej skupiny pre právny štát v Európskom parlamente Sophie in ‘t Veldová na ňom vyjadrila znepokojenie nad nulovým pokrokom vo vyšetrovaní. Na Malte ani u nás nevidia žiadne výsledky.

Na vypočutí sa okrem europoslancov zúčastnili aj novinári Pavla Holcová, ktorá s Jánom Kuciakom spolupracovala, a bývalý redaktor RTVS, ktorý je aktuálne redaktorom .

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite