Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Michalovciach vyhlásili pre osýpky mimoriadnu situáciu

.redakcia .spoločnosť

V okrese Michalovce v utorok vyhlásili mimoriadnu situáciu, ktorá začala platiť o 15.00 h. Po skončení krízového štábu to pre médiá uviedla prednostka Okresného úradu v Michalovciach Jana Cibereová.

V Michalovciach vyhlásili pre osýpky mimoriadnu situáciu Svet zdravia/SITA Ilustračná fotografia.

dôvodom vyhlásenia mimoriadnej situácie bol veľký nárast pacientov chorých na osýpky, ktorý sa cez víkend prejavil v michalovskej nemocnici. Ako TASR informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková, v okresoch Michalovce a Sobrance evidujú od začiatku mája k 9. júlu až 161 prípadov osýpok, z toho 68 laboratórne potvrdených. 

Najviac (89) ich zaznamenali v meste Michalovce a v obci Drahňov (35), odkiaľ sa osýpky začali šíriť. „Z celkového počtu ochorení sú štyri importované z Veľkej Británie a deväť profesionálnych. Všetky ochorenia boli v epidemiologickej súvislosti,“ uviedla Daša Račková.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite