Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za slušné Slovensko: Na Slovensku sa rozpútalo morálne peklo

.frédérique Hazéová .spoločnosť

Účastníci ôsmeho pochodu Za slušné Slovensko sa v piatok zhromaždili pred Úradom vlády, odkiaľ sa presunuli na Námestie SNP. Tam ich čakali farmári, ktorí týmto ukončili svoj niekoľkodňový protest.

Za slušné Slovensko: Na Slovensku sa rozpútalo morálne peklo Branislav Bibel/SITA Ôsmy pochod Za slušné Slovensko upozornil aj na nespravodlivé zaobchádzanie s farmármi.

pochod Za slušné Slovensko sa v piatok začal pred Úradom vlády SR. Odtiaľ demonštranti pokračovali na Námestie SNP. Predtým sa však ešte zastavili na Obchodnej ulici, na mieste, kde došlo k napadnutiu Henryho Johna Acorda.

Na Námestí SNP už demonštrantov čakali farmári, ktorí do Bratislavy prišli v rámci protestnej jazdy na traktoroch. Dnes ukončujú svoj protest a vrátia sa domov, na východné a stredné Slovensko. 

„Včera uplynuli štyri mesiace od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ oslovila demonštrujúcich Karolína Farská. „Vražda dvoch mladých ľudí stále nie je vyšetrená.“

„Namiesto toho stále vychádzajú na povrch nové pochybenia pri vyšetrovaní. Nezabúdajme na to, o čom Ján písal,“ doplnil Juraj Šeliga. 

Sledujte naživo priamy prenos z demonštrácie Za slušné Slovensko:

Ôsmy pochod Za slušné Slovensko upozornil aj na nespravodlivosť, s ktorou sa opakovane stretávajú slovenskí farmári. „Sme svedkami toho, ako sú farmári roky utláčaní a okrádaní. Ministerstvo hospodárstva na čele s ministerkou Matečnou ignorujú ich prosby o pomoc,“ vyhlásila Karolína Farská z pódia na Námestí SNP.

Gabriela Matečná na tlačovej besede v stredu naznačila, že farmári v skutočnosti nemajú reálny dôvod na protesty. Organizátori protestov Za slušné Slovensko na to majú iný názor. „Politici sa tvária, že sa nič nedeje. Ale deje. Vidíte tie traktory? Sú toho dôkazom,“ vyhlásil Šeliga.

„Ulica začne vládnuť vtedy, keď nevládnu tí, čo vládnuť majú.“

Prví z protestujúcich farmárov do Bratislavy dorazili v utorok. Jednou z ich prvých požiadaviek bola žiadosť o stretnutie s predsedom vlády Petrom Pellegrinim. K stretnutiu však v nasledujúcich dňoch nedošlo. 

„Prezident si našiel čas, predseda parlamentu si našiel čas, ale vláda na čele s premiérom je ticho a stále sa vyhovára,“ apeloval Juraj Šeliga.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite