Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzva na pomoc: Nech žiju farmári, bez nich neprežijeme!

.ľudiaĽuďom.sk .spoločnosť

Všetci vidíme, že od vrážd Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa dokopy nič nezmenilo. Preto, keď prostestujúcich farmárov prídu privítať ľudia, spraviť im raňajky, je to istý odkaz, že nie sme ľahostajní. Farmári nás potrebujú rovnako ako my ich. Pomôžme im teraz!

Výzva na pomoc: Nech žiju farmári, bez nich neprežijeme! andrej bán

farmári, najmä tí z východu, majú dlhé roky problémy s tým, že agresívni konkurenti ich oberajú o dotácie, o úrodu, o pôdu. Niektorí boli aj terčom fyzických útokov či vyhrážania sa.

Polícia a iné orgány činné v trestnom konaní nekonajú.

Ministerstvo a Pôdohospodárska platobná agentúra na ich podnety často nereagovali.

Z týchto a iných dôvodov sa farmári sto dní po zverejnení svojich problémov, a najmä po ich neriešení, rozhodli zorganizovať protestnú jazdu traktorov do Bratislavy za splnenie svojich požiadaviek.

Tento protest robí viac ako 100 farmárov na úkor svojho času, ktorý mali stráviť na poliach. Pohonné látky a iné náklady na 60 traktorov si platia sami, pričom 800 km hore-dolu z Košíc vyjde na jeden traktor najmenej na 500 eur. Podporme ich spolu.

V Bratislave farmári „zakempovali“ na Tyršovom nábreží pri Dunaji, s obmedzenou možnosťou hygieny a jedla, spia v autách alebo len tak na zemi... dobrí ľudia ich vítajú a pomáhajú. Polícia poslala zásahovú jednotku na obrnenom vozidle a tiež dáva farmárom fúkať.

Farmári pritom bojujú nielen za seba, ale aj za slušnejšie Slovensko ako také, za nastolenie práva a spravodlivosti pri rozdeľovaní dotácií a prideľovaní pôdy.

Pomôžme spoločne farmárom prispieť na časť nákladov na pohonné látky a pneumatiky potrebné na prostestnú jazdu do Bratislavy a späť domov na polia. Darujte teraz.

Za podporu farmárov vám ďakujú: Marek Kapusta, Andrej Bán, Viera Dubačová, Zuzana Suchová

Pomôcť farmárom môžete prostredníctvom stránky ludialudom.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite