Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Billa stiahla Zem a Vek z predaja. Poslanec OĽaNO autora časopisu pozýva na konferenciu

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Na odbornú konferenciu o Zdravom Slovensku si poslanec OĽaNO Alan Suchánek pozval človeka so zvláštnou povesťou. Ekonóm Peter Staněk píše pravidelne pre konšpiračný časopis Zem a Vek.

Billa stiahla Zem a Vek z predaja. Poslanec OĽaNO autora časopisu pozýva na konferenciu Marko Erd/SITA

kým supermarket Billa sa rozhodol stiahnuť z predaja konšpiračný magazín Zem a Vek, poslanec OĽaNO vysiela opačný signál. Vo štvrtok hostí poslanec Alan Suchánek konferenciu pre odborníkov z oblasti zdravotníctva, no vystúpiť má na nej aj ekonóm Peter Staněk s príspevkom „Medicína budúcnosti, sociálne a ekonomické aspekty”.

„Ekonóm Peter Staněk patrí k osobnostiam, ktoré sa neboja povedať pravdu v čase všeobecnej lži,” píše o svojom dlhoročnom prispievateľovi časopis Zem a Vek. Staněk je už v tomto časopise pravidelným autorom, vystupuje dokonca v talkshow Zem a Vek. Kedysi pracoval ako poradca Vladimíra Mečiara, aj ako poradca Roberta Fica pre vonkajšie ekonomické vzťahy. Pracuje v Ekonomickom ústave Slovenskej akadémie vied. 

Poslanec Alan Suchánek tvrdí, že nevedel o tom, že Staněk prispieva do konšpiračného média. „Jeho príspevky som počul na viacerých konferenciách z oblasti zdravotníctva, naposledy na jednom z najväčších chirurgických kongresov na Slovensku,” vysvetľuje Suchánek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite