Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protestujúci farmári dorazili do Bratislavy: Veľmi si vás vážime!

.mária Šumichrastová .spoločnosť

V utorok večer prišli na Tyršovo nábrežie protestujúci farmári z celého Slovenska, len cesta z Detvy im trvala dvanásť hodín. Z Michaloviec štartovali ešte včera. Vyčerpaných farmárov vítali Bratislavčania aj zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko.

Protestujúci farmári dorazili do Bratislavy: Veľmi si vás vážime! Diana Černáková/SITA

už od vstupu do Bratislavy vítali ľudia farmárov povzbudivým potleskom. Do hlavného mesta dorazili po ôsmej hodine večer v policajnom sprievode. Približne štyridsať traktorov a sprievodných áut zaparkovalo na Tyršovom nábreží. Neskorší príchod spôsobilo zdržanie neďaleko Kráľovej pri Senci, kde ich zastavili policajti.

Vláda dovoľuje rozpredávať slovenskú pôdu Talianom, Nemcom, Číňanom, Dánom,“ „PPA napomáha mafii“ alebo Štát bez pôdy je kolónia“, aj takéto odkazy mali umiestnené na svojich vozidlách.

Pozrite si príchod farmárov na Tyršovo nábrežie:

Protestujúci farmári si priniesli so sebou vypestované plodiny, občerstvenie im pripravili aj aktivisti z iniciatívy Za slušné Slovensko. Tí avizujú, že na piatkovom pochode bude na Námestí SNP aj poľnohospodárska technika a na zhromaždení vystúpia niektorí farmári.

V noci na stredu by mali doraziť ďalšie traktory a v stredu sú na pláne aj protestné jazdy po Bratislave. Ako dlho farmári ostanú v hlavnom meste, to ešte nie je možné povedať. Podľa Lucie Gallovej z Vidieckej platformy to závisí od reakcie politikov, ktorým odovzdali list. Požiadali tiež o stretnutie s premiérom Petrom Pellegrinim, od ktorého žiadajú splnenie požiadaviek, ktoré spísali v Košickej výzve.

Napriek veľkým odhaleniam podvodov v pôdohospodárstve sa nič nemení, preto chcú aj protestom upozorniť na dôležitosť malých a stredných farmárov. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite