Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nespokojní farmári mieria na traktoroch do Bratislavy, polícia im môže prechod mestom zakázať

.lea Dianová .spoločnosť

Problémy farmárov stále nikto nerieši. Aby poukázali na zlú situáciu, vydali sa v pondelok ráno na protestnú jazdu z Michaloviec do hlavného mesta. Po trase by sa k nim mali na traktoroch pripojiť ďalší protestujúci. Pre políciu je dôležitejšia situácia na cestách.

Nespokojní farmári mieria na traktoroch do Bratislavy, polícia im môže prechod mestom zakázať Vidiek žije/facebook

od prevalenia kauzy v pôdohospodárstve uplynulo 100 dní. V rezorte sa napriek tomu žiadne zásadné zmeny neudiali. Iniciatíva poľnohospodárov sa preto vydala traktormi na protest naprieč celou krajinou.

Lucia Gallova

Protest sa začal v pondelok. Farmári by mali do Bratislavy doraziť v utorok o 19. hodine. V stredu sa chystajú navštíviť parlament a hlavné body v meste. 

Lucia Gallova

Počas celej cesty by sa k nim mali pripájať ďalší protestujúci. Farmári, ktorí sa zúčastnia len na časti cesty na znak solidarity,  sa budú priebežne odpájať. Zástupcovia z každého regióna však prejdú protestnú cestu až do hlavného mesta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite