Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci o Kotlebovom návrhu nehlasovali, Kuffa sa modlí pred parlamentom

.eugen Korda .spoločnosť

Pred Národnú radu sa dnes prišli ľudia modliť za novelu o umelom prerušení tehotenstva z dielne ĽSNS. Poslanci o nej napokon nehlasovali.

O návrhu novely zákona ĽSNS o umelom prerušení tehotenstva sa v parlamente hlasovať nebude, hoci bolo hlasovanie naplánované na 11:00. Pred hlasovaním na parlamentnej schôdzi podal poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) procedurálny návrh, ktorým požiadal, aby NR SR ďalej v rokovaní o tomto bode nepokračovala. Poslanci jeho návrh podporili.

Kotlebovci chceli zrušiť možnosť vykonávať interrupcie do 12 týždňov tehotenstva len na základe žiadosti ženy. Interrupcie by mali byť možné len v troch odôvodnených prípadoch. V prípade ohrozenia života ženy a ak žena dá na interrupciu súhlas, ak žena otehotnela v dôsledku trestného činu, napríklad po znásilnení, tehotenstvo nepresahuje 12 týždňov a interrupcii nebránia zdravotné problémy ženy a ak žena o to sama požiada. Tretím prípadom je výnimka, keď ide o genetický chybný vývoj plodu a tehotenstvo nepresahuje 24 týždňov.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.eugen Korda .spoločnosť
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite