Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako funguje polícia na fejsbúku?

.ján Tkáč .spoločnosť

Slovenská polícia na svojej fejsbúkovej stránke zverejnila video, na ktorom je útok na mladého Filipínca Henryho. Nebolo to prvý raz, čo sa na policajnej stránke objavil diskutabilný obsah.

Ako funguje polícia na fejsbúku? Fejsbúkovej stránke slovenskej polície chýba systém, značku nebuduje efektívne, a najmä, venuje sa nevhodným témam.

je tam aj iné video. Má titulok 9 mŕtvych po zrážke a na chvíľu nás prenesie do kabíny auta, v ktorom sa vodič nakrúca telefónom a po tom, čo ho otočí smerom von, sa v obraze zjaví veľké nákladné auto. Tu sa video končí. Je dobré ukazovať takýto obsah na verejnosti? Aký to má cieľ? Chceli sme o tom hovoriť s ľuďmi, ktorí spravujú sociálne siete Policajného zboru SR. No jeho komunikačné oddelenie nám „vzhľadom na aktuálnu situáciu“ neumožnilo osobne hovoriť so správcom policajného fejsbúku. Mohli sme iba poslať mailom otázky. Odpovede nám poslal David Púchovský, správca policajného fejsbúku. Ale najprv k tomu, čo je na tejto stránke čudné, či skôr neprofesionálne.

chýba systém

Keď sa na policajný fejsbúk pozrela bližšie Katarína Šebová z agentúry Triad Advertising, zhodnotila, že mu chýba systém, že si nebuduje dobré meno efektívne, a hlavne: venuje sa nevhodným témam.

„Strach a negatívne informácie sa šíria rýchlo a sú populárne, no ja by som vždy volila neutrálnejšiu cestu. Ľudia vedia, že nehody sa stávajú a príspevok na fejsbúku nemá takú hodnotu, ako napríklad hlásenie v rádiu,“ myslí si špecialistka na sociálne siete Katarína Šebová. Odborníci na komunikáciu však tvrdia, že negatívna výstraha je účinná a niekedy môže byť vhodné ju použiť. Šebová, naopak, tvrdí, že by aj napriek tomu išla pozitívnou cestou, pretože odstrašujúce príklady môžu zbytočne traumatizovať. „Predstavte si, že by som videla na fejsbúku auto, v ktorom sa niečo stalo môjmu blízkemu,“ dopĺňa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite