Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ťapáka kritizovali za šírenie dezinformácií, Rezník sa ho zastal

.redakcia .spoločnosť

Vyjadrenia nového programového šéfa verejnoprávnej televízie Mareka Ťapáka pre Slobodný vysielač ho podľa generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka nediskvalifikujú na jeho funkciu.

Ťapáka kritizovali za šírenie dezinformácií, Rezník sa ho zastal Branislav Bibel/SITA Rezník pre médiá po rokovaní výboru dodal, že Ťapáka považuje za dobrú nomináciu.

na spoluprácu nového televízneho programového riaditeľa verejnoprávneho RTVS, divadelníka Martina Ťapáka, s médiom radeným medzi šíriteľov konšpirácií upozornila dnes na rokovaní parlamentného mediálneho výboru nezaradená poslankyňa Viera Dubačová. O téme od začiatku tohto týždňa informuje blog a portál Omédiách.com. „Z môjho pohľadu ho to nediskvalifikuje, aby fungoval ako programový riaditeľ RTVS pre televíznu časť,“ odpovedal na otázky Dubačovej Rezník. Dubačovú vyzval, nech podá návrh na Generálnu prokuratúru SR, aby začala vyšetrovať, či Slobodný vysielač šíri extrémizmus, alebo nie. Podľa Rezníka nemožno nikoho a nič nálepkovať, platí prezumpcia neviny. V diskusii predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD) označil Dubačovej slová za „demagógiu 50. rokov, demagógiu hrubého zrna“. Ťapák, ako pripomenul Jarjabek, nemôže reagovať, lebo nie je na rokovaní výboru. Podľa Jarjabka nemožno Ťapáka hodnotiť iba podľa vypočutého, prečítaného a domnienok. „Ak niekde niečo verejne vyjadríte, je to verejné vyjadrenie,“ odpovedala Dubačová na Jarjabkove slová a odmietla, že by kádrovala a šírila demagógiu. Každý podľa nej musí byť zodpovedný za to, čo verejne povie.

Rezník pre médiá po rokovaní výboru dodal, že Ťapáka považuje za dobrú nomináciu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite