Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hnutie evanjelických laických pracovníkov reaguje na voľby v ECAV

.hnutie evanjelických laických pracovníkov .spoločnosť

Prinášame vám výzvu a vyhlásenie Hnutia evanjelických laických pracovníkov k aktuálne prebiehajúcim voľbám v Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku.

Hnutie evanjelických laických pracovníkov reaguje na voľby v ECAV Hnutie evanjelických laických pracovníkov/facebook

hnutie evanjelických laických pracovníkov (HELP, o.z.) víta výsledky kandidačných porád, tak na biskupa Západného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV na Slovensku), ako aj na nového generálneho biskupa a generálneho dozorcu, pretože dávajú nádej na zastavenie ďalšieho úpadku a následne postupné zlepšenie situácie v ECAV na Slovensku. Bude potrebných veľa praktických krokov, modlitieb, vzájomného odpustenia, pokánia a rovnako aj spolupráce pracovníkov a členov cirkevných zborov. Urobme však prvý krok, s plnou vážnosťou a zodpovedne. Pristúpme zodpovedne k voľbám, ktoré sa už tieto nedele konajú v cirkevných zboroch ECAV na Slovensku (od 27. mája do 1. júla 2018). 

informácia o nových kandidátoch

Prvé voľby sa týkajú biskupa Západného dištriktu ECAV na Slovensku (ZD). Na post biskupa kandidujú: Ján Bunčák, Ján Čermák, Ján Hroboň, Ján Jančo a Michal Zajden. Vyzývame evanjelickú verejnosť, aby sa volieb zúčastnila a odovzdala svoj hlas kandidátovi, ktorý má záujem o pozdvihnutie ZD, rozvoj cirkevných zborov, misie, a ktorý bude dobrým pastierom duchovných.   

Druhé voľby sa týkajú členov Predsedníctva ECAV na Slovensku – generálneho biskupa a generálneho dozorcu. Kandidačná porada, ktorá sa konala k ich voľbám 24. mája 2018 vo Zvolene priniesla jasné výsledky. Z 31 členov kandidačnej porady, tvorenej predsedníctvami 14 seniorátov našej cirkvi, navrhlo a posunulo do volieb Predsedníctva ECAV nasledovných kandidátov. Na funkciu generálneho biskupa boli kandidovaní: zborový farár Ivan Eľko, konsenior; seniorka BAS Sidónia Horňanová; seniorka LOS Katarína Hudáková a senior TUS Marián Kaňuch.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite