Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Markíza podala trestné oznámenie na Ruska a Kočnera

.redakcia .spoločnosť

Spoločnosť Markíza Slovakia od začiatku série súdnych pojednávaní o vyplatenie miliónových zmeniek spochybňuje ich autenticitu.

Markíza podala trestné oznámenie na Ruska a Kočnera Ľudovít Vaniher/SITA Markíza spochybňuje pôvod zmeniek Pavla Ruska.

v súvislosti so spornými zmenkami v hodnote 70 miliónov eur podala spoločnosť Markíza-Slovakia, spol. s r. o., trestné oznámenie na Mariána Kočnera a Pavla Ruska. Dôvodom je podozrenie z falšovania cenných papierov a marenia spravodlivosti. Ako ďalej agentúru SITA informovala spoločnosť Neuropea, ktorá mediálne zastupuje Markízu, dôvodom sú pochybnosti o autenticite zmeniek, ktoré Markíza vyjadruje od začiatku série súdnych pojednávaní. Spoločnosť Správa a inkaso zmeniek podnikateľa Mariána Kočnera totiž sériou žalôb vymáha vyplatenia zmeniek, pričom žalovaným v prvom rade je exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko. Ten podľa vlastných slov zmenky podpísal v roku 2000 so splatnosťou po 15 rokoch. Markíza je v tomto spore žalovaným v druhom rade.

Právny zástupca Markízy Tomáš Kamenec v tejto súvislosti uviedol, že bez ohľadu na príbeh, ktorý uvádzajú Kočner a Rusko o údajnom pôvode zmeniek, ich výroky ako aj ich konanie z predmetného obdobia tento príbeh zásadne spochybňujú. „Napríklad zmluva z 30. júna 2000, ktorou Markíza vyriešila pohľadávky Gamatexu tým, že sa stala de facto vlastníkom Gamatexu, neobsahuje akúkoľvek zmienku o ďalších platbách alebo záväzkoch vyplývajúcich zo zmeniek. Okrem toho údajné zmenky neboli nikdy spomenuté v žiadnej inej dohode, ktorou Rusko pre tretie osoby potvrdzoval záväzky Markízy.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite