Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zemplín sa chce zmeniť

.marek Boka .spoločnosť .hlas východu

Zemplín, ktorý je dlhoročnou baštou Smeru, sa môže zmeniť po novembrových komunálnych voľbách. Dnešné opozičné strany však do toho nesmú príliš lokálne zasahovať. Inak ostaneme zas len sklamaní.

Zemplín sa chce zmeniť Ivan Fleischer / SITA

ako Zemplínčan a tak trochu aj občan-aktivista konečne po dlhých rokoch beznádeje vidím obrovský potenciál na zmenu v Michalovciach, Humennom, Sobranciach, ale aj v mnohých ďalších obciach Zemplína.

Pritom situácia ešte pred rokom vyzerala mizerne. Bežným ľuďom, ktorí sa len nevinne ozvali alebo slušne opýtali, kam smerujú „naše“ peniaze, z ničoho nič vybuchlo auto. Čierne mačky, pootočené obrazy v domoch či prepadnutie za bieleho dňa bývali bežnou súčasťou života „aktívneho“ občana. O problémoch farmárov sa teraz popísalo viac než dosť, no pred rokom o ich krivdách v Bratislave nechcel nikto ani písať, ani počuť. Je trochu mylná predstava, že pôdohospodári sa začali ozývať až po smrti Jana Kuciaka. Veľa ľudí sa ozývalo a doslova kričalo už celé roky.

No centrum Slovenska začalo „vidiek“ počúvať až po brutálnej vražde dvoch mladých ľudí. A vďaka reportážam Andreja Bána vyplávalo všetko na povrch.

Zodpovedne môžem povedať, že Zemplín v ktorom žijem, je plný šikovných, úspešných a najmä odvážnych ľudí. Ľudí, ktorí sú v mojich očiach hrdinami. Už dávno sa mnohí z nich dostali za bezpečnú čiaru poznaného a niet pre nich cesty späť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite