Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rusko a Markíza by Mariánovi Kočnerovi mali vyplatiť viac ako osem miliónov eur

.redakcia .spoločnosť

Pravosť zmenky podľa sudkyne preukázal výsluch žalovaného v prvom rade, teda Pavla Ruska.

Rusko a Markíza by Mariánovi Kočnerovi mali vyplatiť viac ako osem miliónov eur Diana Černáková/SITA 28. február 2018 bratislava: Podnikateľ Marián Kočner prichádza na hlavné pojednávanie v prípade zmeniek, ktorých vyplatenie od TV Markíza žiada Marián Kočner.

rusko a spoločnosť Markíza Slovakia majú vyplatiť spoločnosti Správa a inkaso zmeniek podnikateľa Mariána Kočnera „spolu a nerozdielne“ sumu 8 298 479 eur. Rozhodla o tom dnes samosudkyňa Okresného súdu Bratislava V. Taktiež majú uhradiť úrok vo výške šesť percent odo dňa splatnosti zmenky, ktorej vyplatenie si Kočner na súde žalobou vymáhal, teda od 12. júna 2015 až do zaplatenia sumy. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, právny zástupca markízy Tomáš Kamenec predpokladá, že jeho klient bude požadovať podanie odvolania. Lehota na podanie odvolania je 15 dní.

Sudkyňa v odôvodnení rozsudku konštatovala, že predmetná zmenka, ktorej vyplatenie Kočner požadoval, spĺňa všetky náležitosti podľa zákona. „Žalobca preukázal, že je riadny majiteľ zmenky,“ povedala. Markíza ako žalovaný v druhom rade spochybňovala predovšetkým to, že zmenka splatná po 15 rokoch bola podpísaná v roku 2000. Za týmto účelom navrhovali znalecké dokazovanie, sudkyňa však ich návrhy nakoniec zamietla. „Pravosť podpisu bola preukázaná výsluchom žalovaného v prvom rade," uviedla s tým, že Pavol Rusko pred súdom objasnil všetky okolnosti vystavenia zmenky.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite