Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Občianske iniciatívy sa spájajú s učiteľmi, sestrami a študentmi: Chceme vidieť zmenu politickej kultúry

.redakcia .spoločnosť

Učitelia, sestry a študenti sa pridávajú k občianskym iniciatívam, ktoré vystupujú na zhromaždeniach Za slušné Slovensko. Prečítajte si vyhlásenie občianskych a profesijných platforiem dva mesiace po vražde, ktorá otriasla dôverou verejnosti.

Občianske iniciatívy sa spájajú s učiteľmi, sestrami a študentmi: Chceme vidieť zmenu politickej kultúry Martin Havran/SITA

tento týždeň uplynú dva mesiace od vraždy Jána a Martiny. Ich smrť nás hlboko ranila a zjednotila v jej neprijateľnosti. Dôvera nás občanov v štátne inštitúcie a vládnych predstaviteľov bola otrasená. Žiadali sme priznanie hĺbky problému,v ktorom sa Slovensko nachádza, i jasné kroky politikov vedúcich k obnoveniu našej dôvery. To sa doteraz nestalo.

daniel klembara
Vyjadrenie iniciatív, v ktorom hovoria o príčine spájania.

Bývalý premiér Robert Fico odišiel z funkcie, lebo v nás videl hrozbu štátneho prevratu. Teraz odchádza policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý je vraj podľa premiéra Pellegriniho profesionálom na správnom mieste. Odchádza len preto, že cez jeho osobu je údajne vedený útok na bezpečnostné zložky štátu.

Podľa nás je však útokom na bezpečnosť štátu vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice i to, že môže s vysokou pravdepodobnosťou súvisieť s jeho prácou, ktorá odhaľovala vážne podozrenia siahajúce k najvyšším predstaviteľom krajiny.

„Aby už žiadny človek nemusel umrieť, a aby každý človek vedel vymôcť zákon či svoje práva.“

Útokom na bezpečnostné zložky je to, ak dôkazy a práca špeciálneho prokurátora Špirka voči bývalým ministrom nevedú k poctivému stíhaniu prípadov, ale k systémovej šikanácii jeho osoby a rodiny.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite