Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA v noci zadržala piatich právoplatne odsúdených okoličányovcov

.redakcia .spoločnosť

Národná kriminálna agentúra zadržala dnes v noci piatich členov skupiny okoličányovcov, ktorí boli právoplatne odsúdení minulý týždeň. Zadržaní boli Ľubomír Bialko (odsúdený na 12,5 roka), Pavol Karas (12 rokov), Jaroslav Janoščák (11 rokov), Martin Mika (8 rokov) a Ľuboš Vasiľov (5 rokov).

 NAKA v noci zadržala piatich právoplatne odsúdených okoličányovcov Ľudovít Vaniher/SITA

najvyšší súd SR v stredu 11. apríla potvrdil v kauze východoslovenskej zločineckej skupiny vedenej Róbertom Okoličánym tri doživotné tresty. Odsedieť si ich za rôzne trestné činy majú okrem samotného šéfa skupiny aj Róbert Nigut a Jaroslav Potučko. Ďalší obžalovaní v tomto prípade dostali tresty v rozmedzí od 24 a pol roka nepodmienečne až po podmienečné tresty. Najvyšší súd zároveň nariadil obžalovaným okamžitý výkon trestu a tiež nariadil ich dodanie do výkonu trestu, keďže obžalovaní boli v tomto prípade stíhaní na slobode. Róbert Okoličány nenastúpil do väzenia a podľa medializovaných informácií ušiel do zahraničia. Jaroslava Potučka polícia dodala do výkonu trestu ešte v stredu a Róbert Nigut je už dlhodobo na úteku a pátra po ňom Interpol.

ZADRŽANÍ OKOLIČÁNIOVCI Môžeme potvrdiť, že dnes v noci zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) piatich členov tzv....

Posted by Polícia Slovenskej republiky on 19. apríl 2018

Ako uviedla polícia v súvislosti s odsúdenými, nemali žiadne zákonné oprávnenie sledovať a zadržať tieto osoby ešte pred vynesením právoplatného rozsudku a vydaním zatýkacieho rozkazu súdom.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite