Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko.digital: Varovanie pred IT projektmi vlády za desiatky miliónov

.slovensko.digital .spoločnosť

Štát pripravil ďalšie IT projekty za desiatky miliónov eur. Odborníci niektoré z nich hodnotia ako rizikové a žiadajú ich dopracovať.

Slovensko.digital: Varovanie pred IT projektmi vlády za desiatky miliónov Wilfredo Lee/AP/SITA

ministerstvá pripravili päť nových IT projektov za desiatky miliónov eur. Zámery hodnotili aj odborníci zo Slovensko.Digital svojou metodikou Red Flags. V niektorých projektoch vidia riziká a odporúčajú ich prepracovať. Schvaľovanie nových projektov je naplánované na štvrtok 19. 4. 2018.

Nové IT projekty z eurofondov majú rôzne zameranie. Štát chce použiť financie na vylepšenia portálu Slovensko.sk, nový systém na hodnotenie dopadov regulácií alebo projekt podporujúci zavedenie princípu „jedenkrát a dosť“. Ministerstvá predložili k novým IT projektom tzv. štúdie uskutočniteľnosti. Podľa nových pravidiel informatizácie sa musia ešte pred schvaľovaním podrobiť verejným vypočutiam. K projektom zaslali pripomienky aj IT špecialisti zo združenia Slovensko.Digital. „Vítame, že štúdie možno pripomienkovať ešte pred schvaľovaním. Na druhej strane vidíme, že stále žijeme v ére megalomanských projektov, bez adekvátnych zdôvodnení prínosov a nákladov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite