Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kultúrny reparát po stretnutí na Ministerstve kultúry

.redakcia .spoločnosť

„​Ani osobné stretnutie s Ľubicou Laššákovou nás nepresvedčilo o tom, že rozumie, o čom je výzva Kultúrny reparát, ktorú podpísalo viac ako 2 100 ľudí pôsobiacich v kultúre vo všetkých regiónoch Slovenska.“

Kultúrny reparát po stretnutí na Ministerstve kultúry Každé vyjadrenie Ľubice Laššákovej od oznámenia jej nominácie len prehlbuje presvedčenie verejnosti o jej nekompetentnosti.

nedokázala svoju odbornosť ani dostatočnú morálnu výbavu, nemá podľa nás na mieste ministerky kultúry čo robiť.

Ponúkla nám účasť na pravidelných pracovných stretnutiach, ktorú sme odmietli. Budeme pokračovať v spolupráci pri riešení problémov v rezorte kultúry tak, ako to robia mnohí z nás už dlhé roky. Ale svojou účasťou a prácou nebudeme legitimizovať osobu Ľubice Laššákovej na ministerskom poste – nemá našu dôveru,“ vyjadrili sa zástupcovia signatárov výzvy Kultúrny reparát bezprostredne po stretnutí na MK SR. Na stretnutí sa zúčastnili Roman Polák (divadelný režisér a profesor na VŠMU), Richard Stanke (herec), Peter Bebjak (filmový režisér), Juraj Janiš (režisér a producent), Eva Pavlíková (herečka DAB Nitra), Boris Meluš (grafický dizajnér, Nová Cvernovka), Jana Suraová (kultúrna manažérka, Banská Bystrica).

Kultúra je to, čo ľudí spája. Posledné týždne viac ako kedykoľvek predtým volajú ľudia na Slovensku po slušnosti, zodpovednosti a solidarite. Rozhodli sme sa vyjadriť k nezodpovednej nominácii na post ministra kultúry, pretože je to oblasť, v ktorej pôsobíme a pre rozvoj ktorej sa snažíme prispievať svojou odbornosťou i občianskou zodpovednosťou.

Rozhodli sme sa vyjadriť aj preto, lebo vymenovaním Ľubice Laššákovej na post ministerky kultúry vládna garnitúra preukázala, že požiadavky občanov, ktorí ostatné týždne žiadajú kompetentné a zodpovedné riadenie krajiny, otvorene ignoruje.

„Ani osobné stretnutie s Ľubicou Laššákovou nás nepresvedčilo o tom, že rozumie, o čom je výzva Kultúrny reparát.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite