Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predtým a potom: satelitné fotografie leteckých útokov v Sýrii

.michal Deliman .spoločnosť

Satelitné snímky troch lokalít v Sýrii, na ktoré smeroval v sobotu ráno odvetný útok ako trest za použitie chemických zbraní dokazujú, že útok spojencov bol úspešný.

Predtým a potom: satelitné fotografie leteckých útokov v Sýrii Hassan Ammar/AP

vlády Spojených štátov, Spojeného kráľovstva a Francúzska uviedli, že v rámci koordinovanej operácie odpálili v skorých ranných hodinách 14. apríla okolo štvrtej hodiny miestneho času 105 rakiet na tri miesta v Sýrii.

AP

Útoky z lietadiel a lodí boli odpoveďou na údajný chemický útok v meste Dúmá, pri ktorom pred týždňom zahynulo najmenej 42 ľudí a stovky sa zranili. 

sklad chemických zbraní v Him Šinšar

Americký generál Joseph Dunford uviedol, že lokalita Him Šinšar bola "primárnym miestom výroby sýrskeho sarínu a prekurzorov na výrobu chemických zbraní".

Celkovo túto lokalitu zasiahlo 22 rakiet z Francúzska, Veľkej Británie a Spojených štátov, vrátane ôsmich britských rakiet Storm Shadow a deviatich amerických rakiet Tomahawk.

Ministerstvo obrany uviedlo, že zariadenie bolo bývalou raketovou základňou, ktorá sa nachádza približne 15 kilometrov západne od mesta Homs.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite