Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Báť sa majú tí, čo strašia

.jakub Pohle .spoločnosť

„A nebojíš sa?“ spýtal sa ma pred rokom kamarát, keď som sa podujal cestovať po Banskobystrickom kraji. Bolo pred župnými voľbami a ja som chcel točiť dokument o živote v kraji.

Báť sa majú tí, čo strašia Jakub Julény/SITA Účastníci s transparentmi počas občianskeho zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko na Námestí SNP v Banskej BystriciÚčastníci s transparentmi počas občianskeho zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

ústrednou témou bolo aj bačovanie bývalého župana. „Nebojím, prinajhoršom dostanem po pysku a možno ma potom zavolajú hrať na Pohodu aspoň o druhej poobede.“ 

To, čo sa stalo potom, je nedávna história. Kotleba dostal toľko hlasov, koľko si zaslúžil, pobral sa preč a okrem neho dostal riadnu nakladačku aj Smer. Povedal som si fajn, konečne trocha rozumu medzi ľuďmi. Ale potom všetko „went to shit“. Zastrelili Kuciaka aj so snúbenicou. U nich doma. Kuciak bol investigatívny novinár a ja som jeho prácu poznal. Dovtedy bola vidina násilia na novinároch niečo, čo patrilo do doby temna. Do obdobia Mečiarovej vlády. Politické špičky, hovoriace o stabilite našej krajiny, sa razom zmenili na pokazené verklíky, ktoré začali opakovať nezmysly.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite