Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sedem týždňov slušnosti

.martina Strmeňová .spoločnosť

Počas siedmich týždňov sme zažili všetky emócie. Zdesenie, smútok, hnev, prekvapenie, radosť z úspechov, pokoru, strach, dôveru aj pochybnosti, obrovské nadšenie, únavu aj sklamanie.

Sedem týždňov slušnosti BORIS NÉMETH

zákulisie slušného Slovenska je týchto emócií stále plné. Pred pódiami, za pódiami, v organizačných tímoch a vlastne aj v zákulisí celej krajiny. Na námestiach stále vládne slušnosť. Ale je rovnako ľahké ju deklarovať, ako je náročné si ju udržať. 

Za slušnosťou je veľa tvrdej práce a odhodlania.

Viac ako 150 ľudí na sedem týždňov odložilo bokom všetko vrátane práce, voľného času a súkromia. Zhromaždenie sa dá zvolať a pripraviť aj za 28 hodín, ako to zvládli v Krupine, zväčša však na to treba aspoň týždeň, zložený z dvanásť- a viachodinových dní intenzívnej práce. V malých mestách, kde nemá kto vystupovať s prejavmi, stoja zrazu piatok čo piatok na pódiách občania, ktorí v živote nerozprávali pred davom, a šíria odvahu a nádej na zmenu k lepšiemu. Stopäťdesiat ľudí pre dobro Slovenska venovalo sedem týždňov svojho odhodlania, energie, znalostí. Rovnako ako státisíce bežných ľudí denne pracujú vo svojich povolaniach tak, aby sa večer vedeli pozrieť do zrkadla. Čestne a slušne. 

Za slušnosťou je veľa argumentov a ťažkých rozhodnutí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite