Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzva OKS: Jaroslav Rezník, odstúpte!

.redakcia .spoločnosť

Vyzývame touto cestou riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa RTVS.

Výzva OKS: Jaroslav Rezník, odstúpte! Diana Černáková/SITA Občianska konzervatívna strana žiada odchod šéfa RTVS zo svojej funkcie.

jaroslav Rezník nastúpil do RTVS ako politický nominant vládnej koalície a krátko po jeho nástupe už došlo k prvým zmenám vo vedení spravodajstva RTVS. Neskôr bola kvázi dočasne pozastavená relácia Reportéri, ktorá bola jedinou investigatívnou reláciou v slovenských televíziách, a vymenení redaktori relácie Dejiny.sk, zjavne na politickú objednávku SNS.

V ostatných dňoch sme sa dozvedeli, že nový vedúci spravodajstva neschvaľoval nosenie odznakov #allforjan redaktormi spravodajstva RTVS. Dlhoročná vysoko profesionálna zahraničná spravodajkyňa a reportérka RTVS Oľga Baková bola právnickými kľučkami vyhodená z práce. A ako vrchol všetkého sme sa dozvedeli, že osoba, ktorá s obľubou zdieľa a šíri konšipračné bludy a proruskú propagandu, má spolupracovať s RTVS na programoch o vede a zahraničí.

Aj minulosť Jaroslava Rezníka, napríklad zmluva s prokremeľskou agentúrou Sputnik, hovorí o tom, že nie je schopný zabezpečiť nešírenie konšpiračných bludov a neobjektívnej propagandy prostredníctvom verejnoprávnych médií.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite