Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bašternákovi účinná ľútosť nepomohla, prokurátor na neho podal obžalobu

.redakcia .spoločnosť

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na podnikateľa Ladislava Bašternáka. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Bašternákovi účinná ľútosť nepomohla, prokurátor na neho podal obžalobu YouTube

po tom, čo policajný vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby na Ladislava Bašternáka, sa s jeho názorom stotožnil aj prokurátor a obžalobu predložil na súd. 

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry neakceptoval návrh obvineného na zastavenie trestného stíhania z dôvodu účinnej ľútosti. Prokurátor ÚŠP dňa 23. 3. 2018 podal na obvineného Ladislava B. obžalobu pre trestný čin neodvedenia dane a poistného na Okresný súd Bratislava II. Trestná vec sa týka vyplatenia DPH vo výške takmer dva milióny eur spoločnosti BL 202 v súvislosti s kúpou bytov v komplexe Five Star Residence,“ uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

„V prípade prijatia obžaloby bude nasledovať súdny proces, Bašternák by sa posadil na lavicu obžalovaných.

Pre Aktuality.sk to potvrdil aj advokát Ladislava Bašternáka. „Viem o tom, že bola podaná obžaloba. Budeme čakať na ďalší postup súdu,“ uviedol pre portál obhajca Ladislava Bašternáka Peter Filip. Súd teraz podľa portálu rozhodne, či obžalobu prijme, alebo nie. V prípade prijatia obžaloby bude nasledovať súdny proces, Bašternák by sa posadil na lavicu obžalovaných.

Portál pripomína, že pred mesiacom podnikateľ daňovému úradu zaplatil necelé dva milióny eur, ktoré si predtým vypýtal na nadmerných odpočtoch DPH.

Aktuality.sk pripomínajú, že celá kauza bola medializovaná až v roku 2016, keď na podozrivé prevody bytov z roku 2012 upozornili týždenník Trend a Denník N. Podľa zverejnených informácií vyplatil štát firme BL – 202 Ladislava Bašternáka vratky DPH vo výške dva milióny eur. 

Dôvodom malo byť sedem bytov, ktoré vraj kúpil od firmy Rent and Wash za 12 miliónov eur. Išlo o byty v novostavbe Five Star Residence, ktorú stavala firma spojená s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Jeho meno sa objavilo na mafiánskych zoznamoch. Trhová hodnota spomínaných bytov bola pritom len 1,5 milióna eur. Celkovo vyplatil štát firmám Ladislava Bašternáka na vratkách DPH asi 16 miliónov eur.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite